Ameliyatsız Horlama Tedavisi

Op. Dr. Levent ÇOBAN

Ameliyatsız Horlama Tedavisi Nedir ?

Horlama, uyku esnasında solunum yaparken havanın dar bir alandan geçmesi ve doku titreşmesi nedeniyle ortaya çıkan  gürültülü ses olarak tanımlanır. Horlayama rahatsızlığı olan bir kişi uyku esnasında rahat nefes alıp veremediği için rahatsız edici sesler çıkaracak ve çevresindekilerin rahatsız olmasına neden olacaktır. Aynı zamanda horlayan bir kişi kaliteli ve yeterli bir uykuya da sahip değildir ve bu durum horlama rahatsızlığı olan kişinin günlük hayatını da olumsuz bir şekilde  etkileyecektir. Örneğin sabahları daha agresif  bir ruh hali ve düşük enerjiyle uyanmak  bunun sebep olduğu durumlardan biridir. Yapılan bir araştırmaya göre her beş kişiden biri horlamaktadır. Yalnız yaşıyorsanız ve horlayıp horlamadığınıza dair bir fikriniz yoksa bu basit uygulamayı yaparak test yapmanız mümkün. Öncelikle kafanızı geriye doğru yatırın ve bu pozisyonda nefes alıp verin. Eğer bunu yaparken boğazınızdan hırıltılı bir ses geliyorsa büyük ihtimalle horluyorsunuz demektir.  Horlamaktan şikayetçi iseniz ve bu sorunun geçmesini istiyorsanız en kısa zamanda bir doktora görünüp horlama tedavisi olmalısınız.

Horlama Neden Kaynaklanır

Horlama birçok nedenden dolayı kaynaklanabilmektedir. Horlamaya neden olan en önemli faktörlerden birisi aşırı kilo ( obezite)’dir. Uyku sırasında solunum yaparken hava geçişi olayının hızlanmasına neden olan şişmanlık, uyku apnesine de neden olabilmektedir. Bunun yanında burun tıkanıklığı, astım, uyku apnesi, kullanılan bazı ilaçlar, kalp ve damar sorunları, uyku öncesi ağır yemek yeme alışkanlığı yatış pozisyonu ve yastık rahatsızlığı gibi sorunlar da horlamaya neden olmaktadır. Neden horladığınızı tam olarak tespit edebilmek için bir horlama tedavisi doktoru ile görüşmenizde fayda var.

Horlama Derdine Son Verin

Ameliyatsız Horlama Tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için iletişime geçiniz.

Ameliyatsız Horlama Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır

İnsanlarda çok sık rastlanan horlama sorunu, ameliyatsız horlama tedavisi ile acısız bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Bu yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

PILLAR IMPLANT YÖNTEMİ : Uyku esnasında nefes alıp verirken hava dar alandan geçer ve yumuşak damak bu olay gerçekleşirken titreşim yapar . Böylece horlama sorunu meydana gelir. Pillar implant işte bu soruna son vermek için bulunan ve çok etkili bir yöntemdir. Pillar implant uygulaması ile birlikte solunum esnasında titreşim yapan bu damağın sabit kalması için, uygulama anında yerleştirilen bir materyal yardımıyla sertleşmesi sağlanacaktır. Bu işlem muayenehane içerisinde 15 – 20 dakika gibi kısa bir sürede ağrısız ve acısız bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Pillar implant uygulaması lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Damağın sertleştirilmesi için  3 tane küçük tıbbi materyal kullanılmaktadır. Özel bir cihaz ile bu materyaller damağın altına yerleştirilmektedir. Bu materyaller sayesinde damak alttan desteklenerek solunum esnasında titreşim yapmayacak ve ameliyatsız horlama tedavisi başarılı bir şekilde atlatılacaktır. Ameliyatsız horlama tedavisi sonrası kişi, hemen günlük yaşamına geri dönebilmektedir. Takılan materyaller ömür boyu kullanılabilir olduğu için daha sonraki zamanlarda da sıkıntı yaratmayacaktır. Ameliyatsız horlama tedavisi fiyatları başvuracağınız hastaneye veya doktora göre değişiklik gösterecektir.

HORLAMA PROTEZİ: Ameliyatsız horlama tedavisi olarak bilinen uygulamalardan birisi de horlama protezi kullanmaktır. Bu materyal uyku öncesinde takılmaktadır. Yalnızca tedavi sürecinde kullanılacak, daha sonra bu protezi takmadan ve horlamadan bir uyku uyuyabileceksiniz. Horlama protezi uyuma esnasında alt çenenin daha ileri bir noktada durmasını sağlayarak horlamayı önlemektedir. Bu protez şeffaf bir yapıda bulunur. Uyku öncesi dişlerin üzerine takılır. Alt çeneyi daha ileri bir noktaya sabitler ve deforme olmuş dokuların tekrar eskisi gibi gergin bir hal almasını sağlar. Böylece nefes alıp vermede kullanılan alan genişler ve horlama meydana gelmez. Horlama protezi kişiye özel bir şekilde tasarlanır. Öncelikle kişinin horlama durumunun hangi seviyede olduğu belirlenir. Daha sonra ağız ölçüleri alarak protez teslim edilir. Şikayetlerinizi veya aklınıza takılan soruları  başvurduğunuz ameliyatsız horlama tedavisi doktoru ile görüşerek çözebilirsiniz.

Horlama Tedavisine Yönelik Öneriler

  • Uyumanıza 4 saat kala ağır yemekler yememeye özen gösterin. Hatta akşam saat 7’den sonra bir şeyler yemekten kaçının. Horlamanızın nedeni uyku öncesi midenize yüklenmeniz olabilir.
  • Sakinleştirici ve uyku ilaçları horlamaya neden olmaktadır. Bu ilaçları içmemeye gayret edin.
  • Fazla kilolar horlamanın en büyük nedenlerinden birisidir. Eğer fazla kilolarınız varsa bir an önce vermeye çalışın.
  • Sigara, gırtlağı tahriş ederek horlamaya neden olabilen maddelerin arasındadır. Hem sağlık açısından hem de horlamanızı engellemek için sigarayı bırakabilirsiniz. Çünkü horlama sorununuz içtiğiniz sigarayla bağlantılı olabilir.
+25
Burun Estetiği
+0
Kulak Estetiği
+0
Pillar İmplant
0
Yıllık Tecrübe