Bademcik Şişmesi

Tıbbı adıyla tonsil olan bademcik, solonum yolunun başlangıcında bulunmakta olan, her iki kısımda da birer tane olan ve vücudun savunma sistemi içerisinde yer alan organlarımızdır. Vücuda giren virüs, bakteri ve mikroplar, ilk etapta bu organlarımızda tutulurlar. Vücut direncimizin düşmesi durumunda, bu organlarımız tarafından tutuklan mikroplar yok edilemez ve bademcik şişmesi de denilen iltihaplanmaya yol açarlar. Bu iltihaplanma sonucunda mikropların salgıladığı toksinler kana karışır ve bu da vücutta birtakım belirtilere yol açmaktadır. Boğaz ağrısı, ateş, yaygın kas ağrısı, iştahsızlık ve halsizlik bu belirtiler arasındadır. Yine belirtileri arasında; Ağızda kötü koku ve tat bozukluğu da meydana gelmektedir. Bu hastalık kbb hastalıkları yani kulak burun boğaz hastalıkları arasında yer almaktadır.

Bademcik İltihabı Tedavileri ve Ameliyat Durumu

Bademcik Şişmesi

Aşırı biçimde yapılan fiziksel egzersiz, yetersiz beslenme, uykusuzluk, aşırı yorgunluk gibi durumlarda ortaya çıkması daha da kolaylaşmaktadır. Bu hastalık bulaşıcıdır ve bu eller vasıtasıyla olur. İlk olarak tedaviye kendi başımıza vücudun direncini güçlendirmekle başlamak gerekmektedir. Bunun için iyi beslenme, güzel dinlenme ve de bolca sıvı alımı gerçekleştirilmelidir. Ateş yükseldiğinde ılık suyla duş almak iyi gelecektir. Yine yüksek ateş durumlarında vücuda soğuk su ve alkol ile ıslatılmış pamuk uygulanabilir. Bunlarında yeterli olmaması durumunda mutlaka bir kbb doktoru tedavisi gereklidir. Bu durumlarda ateş dürücü bazı ilaçlar ile antibiyotik tedavileri yapılmaktadır.

Bademcik Ameliyat Durumu

Eğer bademcikler aşırı şişmiş, nefes alımı ve yemek yeme durumlarını zorlaştırır vaziyette ise hastaneye yatma, serum alma durumları gerekmektedir. Vücudumuzun savunma sistemi organlarından bademcikler, çok fazla enfeksiyon geçirilmesi sonucunda, mikropların yerleşik hale geldiği, koruma görevini yerine getiremeyen, her vücut direnci düşmesi sonucunda iltihaplanan hale gelirse, bu durum diğer organlara da yansıyacağından bademcik ameliyatı gerecektir. Genelde ölçü olarak, senede 5 ya da 6 kez iltihaplanan bademcikler için ameliyat önerisi yapılmaktadır. Çünkü bu durumun devamı halinde, bu mikroplar, kalp kapakçıklarına, böbreklere yayılarak daha da tehlikeli durumlar oluştururlar. Branşında oldukça kaliteli ameliyatlar gerçekleştiren Op Dr Levent Çoban bademcik ameliyatlarını güvenli ve başarılı bir şekilde yapmaktadır.

Bademcik Şişmesi ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.