Uyku Apnesi Belirtileri

Uyku apnesi nedir sorusu için, yetişkin insanlarda görülen ve uykunun bozuk olmasına yol açan bir çeşit hastalıktır. Bu hastalık çeşitli uyku hastalıkları arasında en fazla görülen hastalıktır. Bu hastalığı diğerlerinden ayıran en büyük özellik ise ölüme neden olabilmesidir. Uyku apnesi kişilerde sağlığını tetikleyen çeşitli reaksiyonlar gösteren bir rahatsızlıktır. Bu yaşamı zaman içerisinde yok etmektedir.

Bu konularda uzman olan Op Dr. Levent Çoban yaşam kalitesini arttırmak için çeşitli tedavi yöntemleri uygulayarak bu rahatsızlıkların önüne geçmektedir. Aynı zamanda kişiler için daha sağlıklı bir ortam ve uyku kalitesi sağlamaktadır. Uyku apnesi genellikle horlamalar ile meydana gelmektedir. Bu horlama şiddeti artarak kişinin kendi sesine uyanması da mümkündür. Bunun yanı sıra uyku sırasında nefes kesilmeleri de meydana gelmektedir. Sabah uyanıldığı zaman uykusuzluk ve baş ağrısı görülmektedir. Gün içerisinde uyuma isteği ortaya çıkmaktadır. Bu nedenli dikkat tamamen dağınık olur. Bu da sosyal yaşamı oldukça etkilemektedir. Bunlar uyku apnesi belirtileri arasında olan reaksiyonlardır. Bu rahatsızlık zaman içerisinde hipertansiyon ve çeşitli kalp rahatsızlıklarına da neden olabilir.

Uyku Apnesi Yaşanılmasının Nedenleri Nelerdir?

Uyku Apnesi Belirtileri

Uyku apnesi, boğazdaki hava geçişi sağlayan kasların gevşeyerek yolu kapatmasından kaynaklanmaktadır. Bu solunum yolunda oluşan dar alanlar zaman içerisinde solunum yolunun yıpranmasına neden olmaktadır. Bu sorun uyku apnesi gibi çeşitli rahatsızlıkları meydana getirmektedir.

Uyku Apnesinin Tedavisi Nedir?

Uyku apnesi tedavisi için ilk yapılması gereken işlem obezite ile alakalı bir sorunun olup olmadığının tespit edilmesidir. Üst solunum yollarından kaynaklanan bir problem görülürse kulak burun boğaz uzmanı tarafından muayene edilir. İlerlemiş olan uyku apnesi tedavisi için pozitif hava basıncı adındaki tedavi yöntemi olan CRAP tedavisine başlanır. Bu tedavi yöntemi hasta tarafından otomatik ayarlama yapılarak düzenlenir ve sabit bir hava basıncı cihaza aktarılarak hastaya nakledilir. Hasta düzenli takibe alınarak tetkikler yapılır.

Bunun yanı sıra CRAP solunum cihazını kullanmakta zorluk çeken hastalar için bir diğer tedavi yöntemi olan ağız içi düzenleme tedavisi yapılır. Bu tedavide alt çene öne alınır ve dilin geriye düşmesi önlenir. Böylelikle solunum yolu açılarak rahat nefes alma sağlanır.

Uyku Apnesi Belirtileri ile ilgili daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.